En İyi Kod Düzenleme Programları

Yeni Başlayanlardan yıllardır bu işin içinde olanlara kadar uzanan kod yazma serüveninde bizim en ihtiyaç duyduğumuz şey kuşkusuz kapsamlı ve kod yazarını yormayacak bir kod editörü dür. Benim gibi bu işe ilk başladığı zaman bir çok arkadaşımız Notped++ kullandı yeni başlayanlar için çok sade ve anlaşılır bir tasarımı ile halen yazarların birçoğunun kullandığı editördür. Kendi Deneyimlerim ve Gözlemlerime Göre yeni başlayan veya usta bir coder olun sıralayacağım 3 program herkesin işine yarayacaktır.

1- Brackets

Açık kaynak kodlu olarak toplum tarafından geliştirilen Brackets devamlı güncellenen ve geniş Tema desteği ve Eklenti desteği ile diğer kod editörlerine göre çok daha kullanışlı ve geliştirilmeye el verişli şekilde alt yapısı oluşturulmuş. Normal olarak toplumun birlikte geliştirdiği bir çok açık kaynak kodlu programlar gibi belli bşlı hatalar var ve bunlardan en önemlisi açılırken kapanma sorunu on da bir olsa da can sıkıcı bir durum.
Tema Desteği Eklenti Desteği Canlı Ön İzleme Desteği

2- Notepad++

Programlamaya başlayanların %85 inin ilk kullandığı program olarak gönüllerde taht kurmuş ve Brackets gibi Tema desteği olmasa da geniş bir Eklenti Desteği sunduğu kesin. Eklentilerin çalışması için ekstra işlem yapmanız gerektiği için Notepad++ ı ikinci sıraya almamda en önemli etken oldu.
Eklenti Desteği  Çoklu Dosya Açabilme

3- Sublime Text

Genellikle MacOS kullanıcılarının tercih ettiği program olarak bilinir ilk aşama da MacOS için yapılmış olsa da şuan Windows ve Linux’u da desteklemektedir. Tasarım olarak Brackets’e benzese de modern temalı kod editörlerinin atası Sublime Text diyebiliriz. Ücretsiz kullanma imkanı verse de ara sıra satın almanızı sizden talep edebilir ancak her hangi bir kısıtmala ile karşılaşmazsınız.
Tema Desteği Çözüm Desteği Eklenti Desteği

canyigiterol

Yazar, henüz kendi hakkında bilgi vermemis.
Benzer Yazılar
Etiketler
Yorumlar

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?